Ameland

Het is ruim 34 jaar terug dat wij voor het eerst naar Ameland gingen. Samen met ons eerste kindje , 4 maand jong, stapten we bij Holwerd op de boot voor twee weken zomervakantie. Ook hond Bobbie ging mee. Het was begin augustus en we hadden al wekenlang schitterend zomerweer! Het was echt genieten voor ons als kersverse ouders. Zodra we aan boord stapten was het gedaan met het mooie weer. Het waaide zo hard, dat ik Haar stevig tegen me aan moest klemmen, zodat ze niet uit mijn armen kon waaien.
Het was echt griezelig, maar gelukkig kwamen we veilig aan bij ons huisje. Het weer bleef de hele vakantie zo slecht, dat ik maar één keer heb geprobeerd om een strandwandeling te maken. Het was geen doen, dus staakte ik de poging maar snel weer. Hond Bobbie vond het heerlijk aan het strand, al kwam ze met haar ogen vol zand weer terug. Vrienden die op Terschelling kampeerden, stonden ineens voor onze neus, het was geen doen daar met een tentje. Zo werden het twee heel gezellige weken, met de fles Baileys naast de koffie en een verstopte gootsteen van het mosselen spoelen.

Nu staan we weer bij de veerpont. Onze oudste dochter zit al op het terras te wachten, samen met man en hun zoontjes. Onze andere dochter is er ook al met haar gezin. Man Rob en Josja en Melle zwaaien ons al tegemoet. Poepoeee, moemoee roepen ze en ze rennen naar ons toe. We zijn compleet; ons gezinnetje is een familie geworden en we gaan met ons allemaal de herfstvakantie op Ameland doorbrengen. De zon straalt, een mooier weekje is nauwelijks denkbaar. We zien Ameland al liggen. We varen naar de overkant, lopen wat heen en weer van het dek naar beneden , eten daar wat en gaan terug aan dek. Aangekomen op Ameland, worden er fietsen gehuurd; een bakfiets waar de kinderen in kunnen en een gewone fiets. Samen met de fietsen en alle andere spullen waar onze bus vol mee is geladen, rijden en fietsen we 10 kilometer naar ons mooie huis in de duinen. De kinderen zingen in de bakfiets over de billen van Ries en de billen van moemoe , waar ze tegenaan zitten te kijken.
Dan zijn we er. Wauw wat een mooi huis. Een mooi rieten dak en genoeg ruimte voor ons tienen, zowel binnen als om het huis met een privéspeeltuin! De kamers worden verdeeld en de bedden opgemaakt !! We zien het wel zitten!! We hebben flinke trek en daarom zo’n eerste avond lekker makkelijk met ons allen aan de frites, kroketten en frikandellen. Daarna tijd voor het naar bedritueel voor de kinders en dan wij, de groten, aan de spelletjes. In groepjes van 2 beelden we in 30 seconden zoveel mogelijk uit. Dit blijft, samen met hints, ons favoriete avondprogramma. Iedereen die met onze oudste dochter speelt wint met gemak. Siem en ik zijn echt de oldies; Siem start steeds met veel uhhh (all weet hij best veel) en ik maak de meest onnozele bewegingen, waar geen touw uit aan vast valt te knopen. Overdag vermaken we ons heerlijk op het park met zwemmen en kindervoorstellingen van Koos Konijn. Daarbuiten lekker fietsen over t eiland en…. Vliegeren. Rob is onze instructeur en heeft vooral de kinderen het prima geleerd. Hun vlieger staat direct strak aan de lucht, de staart mooi wapperend naar beneden. Rob heeft zijn grote vlieger goed onder controle en Siem en ik… nou ja we doen ons best ( het ligt natuurlijk aan de dwarrelende wind ). Zo vliegen onze dagen voorbij en voor we het weten is het al donderdag, ons laatste dagje. Het is schitterend weer. De zon schijnt en het strand lonkt. Dus een wandeling door de duinen, langs de vuurtoren het strand op en pootjebaden in de zee. De kinderen genieten net zo als hun (groot) ouders. Dan lonkt ook het strandpaviljoen. Rob en Neline zaten hier 8 jaar geleden op dit zelfde terras met z’n tweetjes verliefd te zijn en zitten hier nu… met 2 kinderen en met een mooie bolle buik van hun op komst zijnde kindje.
De zee schittert, de kinderen spelen in het zand en wij genieten van ons volle glas.
Ik voel de schoonheid en rijkdom van ons leven diep in mij en heb nog maar één wens; dat dit nog héél héél lang mag duren.

 

Corien Benard

6 gedachten over “Ameland”

  1. Wat mooi verwoord Corien ; hier wordt een mooie herinnering gemaakt en inderdaad wat een schoonheid en rijkdom ! Geniet van elk moment, je verdient het X Annemieke

  2. Mooi om te lezen en mee te ervaren op afstand, Corien! Zijn we er ook een beetje bij!
    (jawel, ik ben sinds gisteren ook geabonneerd, gezellig he!)
    Leuke site Neline! Zo leren we je tegelijk beter kennen en dat is sowieso leuk!
    Dat was een gezellige vakantie op Ameland!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.