De ballen

Rust en regelmaat? Georganiseerd en gepland? nee hoor daar doe ik niet aan. Zet er bij maar gerust on voor. Onrustig en onregelmatig. Ongeorganiseerd en ongepland. Ik leef in 1 grote chaos en heb weinig structuur. Althans dat dacht ik altijd. Totdat ik er in de afgelopen maanden achter ben gekomen dat dit eigenlijk helemaal niet klopt. Ik zie mezelf in gedachten vaak als jongleur. Ik heb in het leven een aantal ballen die ik hoog moet houden. Zo hebben alle ballen een eigen naam met een eigen kleur. Deze kleur kan veranderen zodat de bal soms iets meer opvalt dan de andere ballen. Zo heb ik een Josja, een Melle, een Rob, een huishouden, een werk, een familie, een vrienden, een Het Volle Glas, een blog, een schoolbal en nog een heleboel kleine balletjes. Zonder dat ik het zelf door had gooide ik deze ballen in een vast en bepaald ritme omhoog. De ene iets sneller of hoger maar elke bal had ik toch wel aardig goed op het tempo dat bij die bal paste. totdat…..

Er een bal bij gekomen is, genaamd Jolien. Nou ben ik heel blij met deze bal. Het is een vrolijke lieve babybal en alleen deze bal is niet moeilijk hoog te houden. Maar doordat er een belangrijke bal bij is gekomen zijn al mijn andere ballen van slag, in mijn hoofd alleen dan hè. De ballen los van elkaar zijn niet veranderd of van slag maar mijn ritme om ze hoog te houden is totale chaos. Eigenlijk heb ik nog helemaal geen ritme om ze allemaal omhoog te houden. Maarja ik zal wel moeten er zit geen een bal bij die ik wel even aan de kant kan leggen. Misschien wel een of twee tijdelijk maar als die er weer bij moet, moet ik weer een nieuw ritme vinden dus dat heeft geen zin.

Nee het is oefenen en uitproberen tot ik het ritme vind zodat elke bal weer het juiste ritme heeft maar door die ballen ben ik er dus achter gekomen dat ik eigenlijk best wel van ritme en regelmaat hou en dat ik zonder toch aardig van me padje ben. Dan zullen de korte nachten met 3 kleine kinderen er natuurlijk ook niet echt bij helpen om snel dat nieuwe ritme te vinden. Dus voorlopig midden in de chaos in mijn hoofd blijf ik zoeken totdat het juiste ritme met al mijn ballen er weer is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.