De zwemonderwijzers hebben maar een makkelijk baantje!

De zwemonderwijzers hebben maar een makkelijk baantje!
Ze kunnen hun make-up achterwegen laten en met hun haar in een knot naar het werk.
Om daar hun zomerse outfit en slippers aan te doen voor een fijne dag in de tropen.
Ze lopen rondjes en kletsen met de zwemmers. Spelen met kinderen in het water. Drinken koffie en lachen altijd vriendelijk.
De perfecte baan om blij van te worden!

Sinds 2006 ben ik zwemonderwijzer, een makkelijk en blij makend baantje!
Althans zo ziet het er misschien voor een bezoeker uit. Maar als zwemonderwijzer heb je een kwetsbare baan.
Ik geef me dan ook letterlijk bloot. Zeker wanneer ik in mijn badpak en zonder make-up aan het werk ben. Ik duik, spring, geef voorbeelden en speel met de kinderen mee. Ondertussen zit de tribune vol met ouders die naar hun kind kijken en dus ook naar mij.
Ik ga er dan maar heel naïef vanuit dat mijn moves heel charmant zijn.

Daarnaast wordt mijn lichaam uren per week bloot gesteld aan het zwembadwater. Droge huid en haar als touw is dan ook onvermijdelijk. En wat dacht je van mijn voeten. Geregeld zwemmerseczeem. Blauwe plekken horen er ook gewoon bij want je hebt zo een schop onder water te pakken. Als ik s’avonds het warme zwembad afsluit en op me fiets naar huis ga door de vries kou kom ik thuis aan met bevroren haren. De overgang van warm-koud en van nat-droog is een enorme uitdaging voor mijn weerstand.
In de schoolvakanties gaan de zwemlessen niet door. Dat is een goed moment voor je haar en huid om even bij te komen. Dan werk ik als lifeguard maar laat de Baywatch beelden maar uit je hoofd. Vaak begin ik met een frisse look maar na een aantal uren lopen en staan in de tropen beginnen mijn voeten zich langzaam op te zwellen, het zweet staat in mijn nek.
Extra blij word ik in de zomer als het buitenbad geopend is.
Op de drukke zomerse dagen, geniet ik, van de blije bezoekers en de buitenlucht terwijl de zon vol op mij staat te branden. Dan roept het water mij en ik beloof dat ik mezelf even laat blussen na sluiting als het veld is opgeruimd, de stoelen op hun plek staan en de wc’s en de kleedkamers weer schoon zijn. Dat zijn pittige dagen!

Als ik het van te voren had geweten, dan had ik het weer gedaan! Na een duik in het water, glijd alles van me af. Dan blijft alleen die top baan nog over.  De liefde voor het vak, de klanten en het water. Dat maakt mijn gras groen.

Bij mij op het werk is het altijd zomer!

lees ook Zwemles en Een A vol vertrouwen

3 gedachten over “De zwemonderwijzers hebben maar een makkelijk baantje!”

  1. Super geschreven en helemaal waar.
    Groetjes van en andere bafjuf die helaas geen les meer geeft maar alleen ” maar” toezicht houdt..

    Maar ook dit een topbaan vind om alles veilig en gezellig voor de zwemmende gasten te houden.

  2. De zwemjuffen in ons zwembad de dobe
    op Terschelling zijn geweldig! Ze werken hard, hebben altijd tijd voor een babbeltje, en weten precies wat ik graag nog wil leren! Hoe goed je ook
    Kan zwemmen, er valt altijd wat bij te spijkeren. Weer een andere juf heeft heel goed in de gaten of ik een slechte dag heb of niet, m’n conditie is prima en ik kom na elke trimles weer lekker moe uit het water! Hulde aan onze zwemjuffen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.