4 Comments

 1. HenkKarssenberg

  Beste MijnGroenegras,

  Ja, ik ben ook bevoordeeld. Ik ken Armina pas sinds vorig jaar augustus. Willemijn Vlot had vrijwilligers gevraagd om kinderen en hun ouders te brengen naar of op te halen van het kamp van Gave in Otterloo. Ik mocht ze weer ophalen en kreeg Armina en Howick en Lily toegewezen. Maar Lily ging uiteindelijk met een andere auto mee en ik kreeg Hamlet, die ik al lang kende ervoor in de plaats. We hadden een leuke terureis naar het AZC met allerlei raadsels en verhalen. Leuke echte jongens, beetje eigenwijs.
  Dit jaar op 29 juli was ik weer op het AZC, deze keer om weer andere kinderen, die ik ken uit De Schaapskooi naar een kamp van Vluchtelingenwerk in Vierhouten te brengen. Toen sprak ik Howick nog even, die op diezelfde dag weer naar Otterloo ging.
  Dat heb ik de zondag daarna aan Armina gechat, eigenlijk alleen maar om eens te vragen hoe het ging. Ze was behoorlijk in de stress. Ze had nog niets van haar kinderen gehoord en was bang, dat hen iets zou overkomen. Ze was gaan logeren bij een vriendin, omdat ze zich alleen voelde zonder Lily naast zich.
  Ze was verdrietig en twijfelde aan zichzelf. Het was dus een chatgesprek maar ik kon merken, dat ze wanhopig was. Ik heb haar aangeradem om eerst maar eens (te proberen) goed te slapen (het was al laat zondagavond).
  De volgende dag heb ik nog kort weer contact gehad met Armina. Toen ging het wat beter, schreef ze.

  Wij hebben vanuit de Geref. Kerk De Schaapskooi ook contact met gezinnen in het AZC, o.a. de ook Armeense familie H. Zij zijn ook bang, dat hen een soortgelijk lot boven het hoofd hangt.
  Een ander gezin heeft een half jaar geleden opeens een verblijfsvergunning gekregen! Mede dankzij de bemiddeling van hun vorige (!) burgemeester van Almelo.
  Het kan dus wel.

  Hartelijke groeten
  Henk Karssenberg.

  • Marianne

   Dag Henk,

   Dank voor je reactie op m’n blog.
   Wat mooi om te lezen, hoe betrokken je bent (geraakt) bij dit gezin en meerdere gezinnen. Heftig hoe het leven van Lily, Howick en Armina dan sinds 29’juli (toen je haar voor het laatst sprak) veranderd is. Zij daar, kinderen achterlatend. Gebed nodig…
   Toevallig ben ik maandag met Hamlet en nog twee jongens naar een indoor speeltuin geweest. Even de gedachten verzetten na alle stress en angst.

   Groet,
   Marianne

  • Marianne

   Dag Henk,

   Dank voor je reactie op m’n blog.
   Mooi om te lezen hoe je betrokken bent (geraakt) bij dit gezin en meerdere gezinnen binnen het AZC.
   Heftig om te bedenken hoe Armina’s leven op de kop staat sinds je haar op 29/7 voor het laatst sprak. Zij in Armenië, de kinderen ergens hier achterlatend. Verdrietig. Gebed nodig.

   Toevallig ben ik maandag met Hamlet en nog twee jongens uit het azc een middag naar een indoor speeltuin geweest. Even de gedachten verzetten na alle stress en angst. Wat maken óók zij regelmatig heftige dingen mee in zo’n AZC….

   Groet,
   Marianne

  • Henk

   Haha, ik bedoel natuurlijk ‘bevooroordeeld’.
   Maar ik voel me ook zeker bevoordeeld door zoveel mensen te kennen, die als vluchtelibgen hier komen. Wij kunnen soms helpen, maar ze brengen zichzelf als geschenken mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *