Houten Ketting

 

Dit is een houten ketting en ik draag het een paar keer per week. Voor mij een waardevol sieraad. Ik draag het graag en als ik het niet om heb hangt het naast me bed om een lampje. Het geeft me een warm en fijn gevoel. Ik wil het bij me dragen zodat de ketting nog in leven blijft. Deze ketting is 1 van de waardevolste spullen die ik heb, het haalt herinneringen naar boven.

Mijn oma droeg deze ketting. Hoe vaak ze hem droeg of van wie ze het heeft gekregen weet ik niet. Wel zie ik haar nog staan met deze ketting om. Vaak met een witte coltrui aan. Mijn oma had veel meer kettingen en dit was niet haar mooiste. Zo had ze ook een ketting altijd aan het knopje van de spiegel hangen. Onder die spiegel zat een la. Die la zat vol sieraden, vooral kettingen en nep oorbellen. Je kent ze wel die moest je vast knippen aan je oorlel, zodat je na een half uur je hart in je oren voelde kloppen maar ach mijn opa zei altijd “Wie mooi wil zijn moet pijn lijden”. Zo zat ik graag op het randje van hun bed te kijken in de spiegel naar mezelf terwijl ik alle sieraden paste en stiekem haar lipstift op deed. Als ik mezelf dan een echte dame vond zoals als me oma ook altijd een echte dame was, deed ik haar oude hakken aan om samen met haar een kopje thee te drinken.

Als ik deze herinneringen weer voor me haal weet ik nog hoe het bij mijn opa en oma rook, het prikkelende tapijt voelde en de kopjes thee smaakte.

Mijn oma was een echte oma, warm en zacht en de liefste persoon die ik ooit gekend heb en dat is een fantastisch gevoel die hoort bij deze houten ketting en daarom veranderd in een bijzonder sieraad. Iedereen draagt herinneringen bij zich en ook dat is wat het gras groener maakt.

 

 

 

Onze houten ketting.

 

 

2 gedachten over “Houten Ketting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.