Jij & ik

In 2010 werden wij voor het eerst papa en mama van onze mooie dochter. In 2015 werd onze heerlijke zoon geboren en in 2017 kregen we ons derde kindje Jolien! Je hele leven veranderd en staat op de kop door de komst van kinderen. Vaak lees en hoor je over stellen die vanaf dat moment uitelkaar groeien of misschien bij elkaar blijven voor de kinderen. Over tijd voor jezelf of tijd met ze 2en. Hoe stellen dat lastig vinden en daarin zoekende zijn. Dat daar zo behoefte naar is maar zo lastig in te plannen.

Hoe zit dat dan bij ons?
hebben wij dat nodig? of heb jij of ik dat nodig?
Groeien wij uitelkaar?

Hebben wij genoeg tijd voor ons zelf?

Naar de geboorte van Josja is juist het tegenover gestelde gebeurt. Tijdens de bevalling kon ik niks anders dan mezelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Het enigste wat ik nodig had was jij. Gewoon daar zittend op die stoel maar wetend dat je er was. En je was er. Je bent er al 7 jaar voor mij, voor je gezin. Juist door dat wij ouders zijn geworden is onze liefde sterker. Niet door dat we nu meer tijd samen of voor ons zelf hebben. Maar door de liefde in en voor ons gezin. Die kleine dingen die alleen jij en ik zien. Waarvan ik weet dat jij en ik de enigste zijn die het kunnen zien.
Dat jij de enigste bent waarmee ik het ooit op deze manier kan delen.

Die momenten waarbij je kind iets grappigs, liefs of aandoenlijks doet. Je elkaar aankijkt met een lach of een knipoog terwijl niemand dat om je heen door heeft. Tijdens die fijne momenten als ouders zie ik ook jou.
ik zie dat jij straalt en dat we door de zelfde bril hebben gekeken. dat we samen het zelfde geluk hebben en dat ik ontzettend gelukkig ben om dat met jou te delen. Ik zie jou als je hand in hand met onze kinderen voor mij loopt. Ik zie jou als je diep in de nacht een van de kinderen aan het troosten bent. Ik zie jou als je met ze aan het stoeien bent.

Ik zie jou!!

Veel tijd voor ons samen of juist voor jou of mij alleen zit er gewoon de aankomende jaren nog niet in. Maar ik heb die zogenaamde quality time niet vaak nodig.
Tuurlijk doen we nog leuke dingen met elkaar of met vrienden en hebben we daar behoefte aan.
Maar ik zie jou ook als we als gezin het fijn hebben.
Ik heb het niet vaak nodig dat de oppas komt zodat wij er tussen uit kunnen met ze 2tjes.
Ik zie jou ook als we gezellig samen eten als de kinderen al op bed liggen.
Ik hoef niet perse een nachtje met ze 2tjes weg.
zolang we s’morgens maar samen wakker worden, even tegen elkaar aan kruipen en weten dat het goed is gewoon in ons eigen bed.
Zo lang we in het dagelijks leven naar elkaar luisteren en we met elkaar praten. Zo lang we samen als ouders door die zelfde bril blijven kijken. Zo lang we elkaar maar blijven zien en elkaar blijven opzoeken. Zo lang we samen kunnen lachen of huilen. Zo lang we samen een gezin vormen. Zo lang ik jou maar blijf zien en blijf zien hoe leuk je bent.

Dan blijf ik de gelukkigste vrouw op aarde!

3 gedachten over “Jij & ik”

  1. Wat een gelukkige vrouw ben jj Neline! Sterk! Ontroerend mooi, met heel je hart levend en er zijn in je huwelijk, in je gezin! Van HARTE gefeliciteerd! Je spreekt tot mijn hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.