Mama’s on tour

 

Op een mooie lentedag in 2014 stonden wij, als buurvrouwen, samen te kijken naar een ooievaarsnest. Allebei met de wens voor een tweede kindje.

Voor de grap zeggen wij tegen elkaar dat het misschien wel zou helpen als we samen even naar deze zogenaamde babydragers kijken. We verwachten dan ook niet dat we allebei diezelfde maand een positieve zwangerschapstest in handen hebben. Hoe we deze zwangerschap samen ervaren is dan ook zeker een eigen blog waard(wordt vervolgd). Want een ding is zeker, wat begon als twee gezellige buurvrouwen is uitgegroeid tot een hechte vriendschap.

Twee jaar nadat we samen buiten hebben staan te kijken naar het ooievaarsnest vonden wij het tijd om onze vriendschap te vieren. Vier hele dag lieten wij ons gezin achter. Met een kriebel in onze buik vertrekken wij naar vliegveld Eindhoven. Vanaf daar vliegen wij weg van ons vertrouwde leventje. Voor een weekend zijn onze mannen op zichzelf aangewezen en gaan wij heerlijk genieten van een vreemd land en een vreemde stad. Wij gaan naar Praag.

Nadat we aan zijn gekomen in het hotel hebben we geen tijd om te relaxen. Wij willen deze stad ontdekken. Met de kaart in onze handen gaan we genietend, stralend en dol enthousiast lopen we door de stad. Terwijl we van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid lopen genieten we van het aanbod aan leuke hippe eettentjes. De volgende morgen beseffen wij ons hoe fijn het is om ’s morgens op te staan en alleen voor onszelf te hoeven zorgen. Dat het ontbijt voor je klaar staat en je de dag in kunt vullen hoe je het zelf graag wilt. Praag is een mooie stad. Waar je je vier dagen goed kunt vermaken. De tijd heeft deze stad geen goed gedaan maar als je daar doorheen kijkt zie je op elke hoek iets moois.
De Karelsbrug zit vol met straatartiesten. Er zijn verschillende theaters en Praag heeft prachtige pleinen.

We proeven Praag maar de karper en de knoflooksoep slaan we de volgende keer over. Wij kiezen bewust voor de eetcafétjes met ieder zijn eigen sfeer, eigen gerechten en zelf gebrouwen bier. Om vervolgens dubbel te liggen van het lachen door de mannen in te strakke legging tijdens het ballet. Met gaten in de schoenen en oververmoeide benen kruipen we ’s avonds het bed in om weer eens een nacht door te slapen.
Op de laatste dag zitten we dromend te kijken naar een patissier terwijl we de taartjes proeven. Het verlangen naar huis groeit. We hebben genoten maar zijn klaar om naar huis te gaan.

Inmiddels zijn we alweer een jaar verder. Tijdens het weekend in Praag hebben we het al vaak benoemd hoe fijn het is om samen weg te zijn en onze vriendschap te vieren. Nog steeds zeggen we vaak tegen elkaar ‘wat was het lekker he buuf’. Dit grote succes gaan we volgend jaar weer vieren. Om in vier dagen samen weer helemaal op te laden in een andere stad.

We kijken er naar uit!

Eén gedachte over “Mama’s on tour”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.