Mijn jackpot

Vanmorgen ging ik vroeg de deur uit om Josja naar school te brengen. Josja fietst vooruit en ik fiets zo hard als ik kan achter haar aan. Melle zit bij mij achterop en Jolien daar weer achter in de fietskar. Het is koud maar na een flinke klim omhoog bij het station voel ik daar niks meer van. Josja zet haar fiets in de stalling en geeft ons alle 3 nog een dikke kus. Voor het raam zwaaien we nog even naar haar en stappen weer op de fiets om naar het consultatiebureau te gaan. Jolien wordt volledig goed gekeurd op haar eerste bezoek bij de kinderarts.

Tijd om naar huis te gaan. Tijd voor ranja met een koekje, een flesje warme melk en een grote kop koffie. Daarna gaan de handen uit de mouwen om eerst de ochtend op te ruimen, de was en een flinke bult strijkwerk weg te werken. Terwijl ik sta te strijken dwaalt me gedachte af naar het afgelopen jaar, 2017. Wat een fantastisch jaar is het geweest. Dankbaar kijk ik terug, hoe Melle zich goed ontwikkeld heeft. Gelukkig hebben we eindelijk de oorzaak van zijn slaapproblemen en taalachterstand hebben ontdekt. Hoe Josja groep 2 goed heeft afgesloten en vol voor groep 3 kan gaan. Dat ik in maart zwanger raakte en na een fijne zwangerschap wij Jolien 2 december mochten ontmoeten. Wat een wolk van een baby is zij. Ik denk terug aan onze heerlijke trekvakantie in Italië. Aan Ameland en alle fijne mensen om ons heen.

2018 starten wij met ze 5-en. Een hysterisch periode is vooraf gegaan. Josja haar kinderfeestje, 30 november is Josja jarig. 1 december word ik opgenomen in het ziekenhuis en 2 december is Jolien geboren. 5 december sinterklaas om ons daarna klaar te maken voor kerst en oud en nieuw. Tussendoor zijn er nog 2 feestjes en vullen we de gaten met kraambezoek. We sluiten deze drukke 6 weken af met de verjaardag van Melle. Jawel wij hebben 3 kinderen jarig, sinterklaas, kerst, oud en nieuw in 6 weken tijd en dat deze keer inclusief kraamweek en gebroken nachten.

Terwijl ik daar aan denk tijdens het strijken zit Josja met plezier op school, Melle is al bijna een uur geconcentreerd aan het kleien en krijgt er rode wangen van, Jolien ligt heerlijk in haar babynestje te slapen en ik weet dat Rob over een uurtje uit zijn slaapdienst komt. En voordat de volgende voeding zich aankondigt lukt het me ook om te stofzuigen, de ramen te lappen en deze blog te schrijven.

Hallo jackpot, ik heb je gevonden!

5 gedachten over “Mijn jackpot”

  1. Prachtig te lezen over jullie rijke leven. Dat jullie nog héél veel moois met elkaar mogen meemaken en daar blij van blijven genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.