Recept voor rode en groene sap

Een echte weerstandbom heb ik wel vaak nodig, vooral in de winter. Vandaag 2 lekkere sapjes, snel en gemakkelijk te maken. Door groente en fruit in een sap te verwerken geef jij je lijf net even dat extraatje wat het soms nodig heeft. Wat ik vooral heel handig vind is dat kinderen ook dol zijn op deze sapjes. Een extra portie groenten kan nooit kwaad.

Ingrediënten

De groene sap.

Wat heb je nodig?
Sapcentrifuge, 1 appel, 2 kiwi’s, 1/2 venkel, verse munt en een handje verse spinazie.

Bereiding:
Snij van alle producten de aanzet af, het stokje van de appel, kontje van de kiwi en haal de blaadjes van het munttakje.
Stop dit in de sapcentrifuge en daar komt je sap!
Mocht je het schuimlaagje net zo lekker vinden op dit soort sappen dan kan je de sap even door een fijne zeef schenken.

En hoe proeft dat?

Ingrediënten Rode bietensap.

De rode sap.

Wat heb je nodig?
Sapcentrifuge, 2 rauwe bieten, 1 appel, 1/2 citroen en gember.

Bereiding:
Snij de aanzet van alle producten, kontje van de bieten, steeltje van de appel, schil van de citroen en een klein stukje van de gember.

Laat de sap maar komen.

Stop alles in de sapcentrifuge en daar komt de sap.
Eventueel even door een zeef halen.

Zo overleef je wel de winter, PROOST!!

 

 

Eén gedachte over “Recept voor rode en groene sap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *