Roerbak mie met ham en rivierkreeftjes

Een man die (af en toe) kookt. Hoe fijn is dat! Dit is een van Robbie zijn favoriete gerechten om te maken.
Een lekker gerecht dat je zeker eens moet uitproberen!

Wat heb je nodig?

voor 4 personen.
300gr mienestjes, 1 ui, 1 winterwortel, 1 grote prei, 3 el (zonnebloem) olie, 2 tl sambal badjak, 2 eieren, 2 tl ketjap asin, 125 gr hamreepjes, 100 gr rivierkreeft (gekookt en gepeld), 100 gr taugé, 4 el gebakken uitjes, zout en peper.

Bereiding

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de wortel en snij het in lucifer dunne reepjes. Maak de prei schoon en snij het in dunne ringen.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en sambal 3 minuten op laag vuur. Voeg de wortel toe en bak het op hoog vuur 3 minuten mee.
  4. Klop de eieren los met zout en peper. Verhit 1 tl olie in een koekenpan en bak van het ei een grote, dunne omelet. Leg de omelet op een snijplank, rol hem op en snij het in dunne reepjes.
  5. Schep de mie met de prei en ketjap door het groentemengsel en bak alles op hoog vuur al omscheppend totdat het gerecht door en door warm is. Schep de ham, rivierkreeft en taugé erdoor en warm alles even door.
  6. Doe de mie over in een schaal, leg de rolletjes ei erover en bestrooi het gerecht met gebakken uitjes!

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *