Samen zwanger #2

Marjolijn is als eerste van de zusjes schipper zwanger. Deze week vertelt zij hoe ze het vond om samen met haar zussen zwanger te zijn.

‘Ik ben in verwachting.’ Een zin die ik vol trots en blijdschap wilde uitspreken… Maar als je weet dat allebei je zussen ook op een positieve zwangerschapstest hopen dan weeg je je woorden toch iets anders af.

Alle drie zaten we in het zelfde schuitje, dat wisten we. Ik was de eerste die in verwachting was. Een emotioneel moment waarvan later bleek dat het de aankondiging was van een echte ‘’Schipper-baby-boom’’. Want als zussen mochten we die 9 maanden van afwachten, je klote voelen, ongeduldig zijn, hormonale schommelingen en lichamelijke ongemakken samen delen en dat hebben we gedaan!

Als je de eerste bent die dan zwanger is voelt dat dus heel dubbel. Ik wist dat ze blij voor me zouden zijn maarja… je moet het toch even vertellen. Mijn lieve zussen reageerden heel goed, de één emotioneler dan de ander maar er was ruimte om het er over te hebben. En als snel bleek dat mijn zusje ook zwanger was. Er zat maar zo’n 7 weken tussen! En toen ik het vermoeden kreeg dat m’n andere zus ook zwanger was konden we ons geluk niet op.


Je bent blij voor elkaar! En je kunt alles, maar dan ook alles, samen delen. De details waar wij over spraken, die ik niet ga delen, leverde hilarische gesprekken op met veel herkenning. Zo tof om al die dingen samen als zussen te delen, je wordt er hechter door, je snapt elkaar, je kunt bij elkaar terecht met je verhaal.


Toch vond ik het echt niet altijd even leuk! Vooral die levensgevaarlijke hormonen. Stel je voor, drie hoogzwangere zussen, in één ruimte. Nou, ik kan je vertellen dat is niet altijd een gezellig samenzijn. Als zwangere wil je soms gewoon even alleenrecht hebben, niet alles delen, dat het gewoon even jouw feestje is. Soms snapte ik ze ook gewoon niet. Ik was niet echt misselijk, kotsen dat deed ik niet en ik wilde het liefst zoveel mogelijk doen. Dat mijn zussen een intieme relatie met de wc hadden, daar kon ik niet veel mee.

 

Het samen zwanger zijn is een bijzondere ervaring geweest. Ik ben echt dankbaar dat we dit samen konden delen. Maar wat veel leuker is, is ze samen zien opgroeien. Het is zo bijzonder om die mini mensjes bij elkaar te zien. Dat is echt het mooiste cadeau en ik hoop dat ze later echt een sterk trio worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.