Venkelsoep met zalm.

 

Soep is verwarmend, troostend en een echte opkikker! Maar dan het liefste net even anders.
Venkelsoep met zalm. Lekker en gezond.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen.
2 venkelknollen, 1 ui, 25g boter, 1el bloem, 125ml volle melk, 500ml kraanwater, 1 groentebouillontablet, 100g gerookte zalm, 4 takjes dille en een staafmixer.

Bereiding

  1. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd ze in dunne plakken.
  2. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de venkel toe en bak 5 min. mee.
    Voeg de bloem toe en bak 3 min. Schenk de melk en 500 ml water erbij, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook.
    Laat op laag vuur 10 min. koken tot de venkel zacht is.
  3. Snijd ondertussen de zalm in reepjes. Snijd de dille fijn.
    Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
    Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen en garneer met de zalm en dille

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *