Wonen in Rotterdam

Ik ben er geboren en getogen. Ik zou er niet snel wegwillen. Als ik dan uit de stad moet vertrekken, denk ik dat het eerder het buitenland wordt dan een andere stad in Nederland. Een trotse Rotterdammer(t), dat ben ik.

Wat ik zo fijn vind aan Rotterdam? De niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit, je niet beter hoeven voordoen dan wie je bent en het multiculturele karakter van de stad. Vooral in het eten zie je dat terug. En we weten allemaal: eten verbindt. Dat ik op loopafstand van elkaar brood kan halen bij de Turkse bakker, daarna snel even in de Surinaamse toko een gevulde bara haal voor onderweg, in de Chinese supermarkt een voorraad noedels insla voor thuis en ‘s avonds met wat vrienden bij de Ethiopiër van de teffpannenkoeken geniet. In Rotterdam kan het.
Rotterdam is in een vrij korte tijd flink veranderd. Vooral als het gaat om de architectuur in de stad. De ene flat na de andere doemt op aan de skyline.

Alhoewel het ene gebouw mooi is en het andere spuuglelijk (sommige architecten nemen hun artistieke vrijheid wel heel erg serieus), juich ik elk nieuw gebouw toe. Het is wat Rotterdam Rotterdam maakt.

De stad bruist. Er is zoveel te zien en te beleven. Het culturele aanbod is er groot. Of je nu van musea, film, theater of festivals houdt. En zit er een keer geen activiteit van je gading bij, dan kun je altijd een mooie wandeling maken aan De Boompjes langs de Maas of in een van de vele parken. Of je gaat naar Diergaarde Blijdorp. Eindeloos naar de pinguïns staren is een heel ontspannen bezigheid kan ik uit ervaring zeggen.

Natuurlijk, Nederland kent veel andere mooie steden. Zo kom ik graag in Den Haag en Utrecht. Ook ben ik als Rotterdamse regelmatig in Amsterdam te vinden. Van de rivaliteit tussen Amsterdam en Rotterdam heb ik nooit iets begrepen. Maar toch, ook al kom ik graag in andere steden, zowel in Nederland als in het buitenland, ik ben ook altijd wel weer bij als ik terugga naar Rotterdam. Het moment dat ik met de metro terugga naar Rotterdam-Zuid, waar ik woon, komt de metro na Wilhelminaplein boven de grond. Aan mijn rechterkant zie ik de skyline van Rotterdam en de mooie havens Rijn- en Maashaven. Dan voel ik me echt weer thuis.

Indo Rotterdammert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.