Wonen in Zeewolde

‘Zeewolde? Ooh, dat ligt toch in Zeeland?!’, is een vaak gehoorde reactie als ik iemand vertel dat ik in Zeewolde woon. En nee, Zeewolde ligt niet in Zeeland, maar in Flevoland. Een jaar geleden zei ik altijd dat het vlakbij het Dolfinarium en Walibi ligt, tegenwoordig is het de plaats waar Anne Faber helaas in een bos gevonden werd…


Als ik niet geboren en getogen was in Zeewolde, had ik denk ik niet zo veel waardering gehad voor de natuur als dat ik nu heb. Dat klinkt zweverig, maar zo bedoel ik het niet. Mijn opa was gek op wandelen en nam mij als klein meisje altijd mee aan de hand het bos in. Daar wees hij mij op de mooiste dingen. Roodgekleurde bomen in de herfst, elfenbankjes, paddestoelen, roodborstjes. Maar ook opkomende krokussen en narcissen, vogelnestjes, zonnestralen die door de takken heen schijnen… En na onze wandeling zat oma altijd op ons te wachten met een kan thee en biscuitjes.


Mijn ouders hebben veel in steden gewoond. Hilversum, Utrecht, Amersfoort, Lelystad, en uiteindelijk zijn ze hier terecht gekomen en nooit meer weggegaan. Vroeger snapte ik daar niks van, je wilt toch júíst in een drukke, bruisende stad wonen waar vanalles te beleven is?! Maar nu ik zelf wat ouder en huiselijker word, snap ik het wel. Je hebt hier alles. Er is een strand, je vindt hier het grootste loofbos van Nederland, er zijn eet- en drinkgelegenheden, 5 supermarkten en een zesde in aanbouw waardoor verhongeren hier niet gebeurt, 8 kappers waardoor je haar áltijd goed zit (thuiskappers niet meegerekend) én een plein met een ingebouwde fontein waar je geheid nat door wordt gespoten als je daar geen weet van hebt. Kun je meteen door naar een kapper om je natte coupe te laten drogen. Een groot nadeel is dat er hier geen station is, en je in het weekend amper het dorp uit komt met het openbaar vervoer.

Zeewolde wordt steeds groter. Er komen jaarlijks nieuwe wijken, scholen en tandartspraktijken bij. Vroeger kende je ook iedereen, nu niet meer. Heel veel mensen zijn Zeewolde ontvlucht en doordat het dorp steeds groter wordt, hou je al die nieuwe gezichten niet meer bij. Als jong gezin met kinderen is het hier prima wonen. Als je verlangt naar eindeloos feesten, shoppen tot je dropt en hippe koffietentjes, dan zou ik hier niet naartoe gaan. Aan de andere kant groei je wel een beetje uit die fase, en dan zie je in dat het wonen in een rustig dorp met een mooie natuur helemaal niet zo gek is.

Joyce
www.degrillendekeukenmeid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.