Zwangerschapsverlof

Een paar dagen eerder dan de officiële datum ga ik met zwangerschapsverlof.
Het leek allemaal nog erg ver weg.
Maar ineens is daar die laatste werkdag.
Terwijl de dagen korter en kouder worden heb ik mijn werk overgedragen. Mijn kluisje is leeg en mijn badjas gaat in de was,
laat ik al mijn zwemleskindjes met vertrouwen achter aan mijn twee vervangers. Deze week heb ik nog één keer achterom gekeken.
Om nog een keer te kijken of ik alles goed heb overgedragen maar vooral hoe het was om deze zwangerschap tot de afgesproken datum te blijven werken en me zo goed te voelen. Dat wat bij mijn eerste twee kindjes niet gelukt is. Er waren momenten dat ik werken in een zwembad in combinatie met mijn zwangerschap echt wel zwaar vond. Maar ben dankbaar dat het gelukt is om door te werken tot de afgesproken datum. Heel tof om te zien dat collega’s en klanten zo met me mee hebben geleefd.
Maar nu mag ik mijn hoofd gaan leegmaken en mijn lichaam mag gaan ontspannen.

 
Al gaat thuis natuurlijk alles gewoon door. School, peuterspeelzaal, boodschappen, huishouden, sport en toneel.
Als je hoofd leeg wordt heb je alle tijd om te dagdromen. Vier maanden thuis.
Het beeld van kopjes thee met spelende kinderen om me heen. Fijn bijkletsen met vriendinnen, wandelen in het bos, spelen in de speeltuin, met onze zoon treinen bekijken of gewoon heerlijk thuis knutselen aan tafel met kinderliedjes op de achtergrond. Alleen maar genieten van ons gezin! Zo idyllisch zal het in de praktijk heus niet zijn, maar al komt het een beetje in de buurt ben ik al dol gelukkig.

“To do-lijstje”

Bij onze eerste twee kinderen werd mijn to do-lijst per week langer. Hoe langer ik thuis was hoe meer ik van alles van mezelf moest.
Het hele huis werd opgeruimd en schoon gemaakt, ik gooide zoveel mogelijk weg en deed er alles aan om mijn huis tot een fijn nestje te maken voor de komst van de baby.
Foto albums moesten ineens ingeplakt worden en ik ging fanatiek aan het haken. Alles wat me te binnen schoot schreef ik op het lijstje want stel je voor dat je iets bent vergeten voor dat de bevalling begint.
Nu is mijn lijstje nergens te vinden. Ik houd me ver van lijstjes maken. Want het gevaar van zo’n lijstje is dat ik het zo vol schrijf dat het uiteindelijk alleen maar stress oplevert. Nee dit keer geen lijstje op papier. Dit keer maak ik zoveel mogelijk tijd vrij voor mijn gezin en daar ga ik vol op van genieten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.