22 mei

22 mei, een gewone dag in de week. De dag na 21 mei en voor 23 mei. De dag na het Pinksterweekend. Voor iedereen een gewone datum. Niks bijzonders aan. Bij ons is het wel een bijzondere dag. Een datum die ik al heel mijn leven heb onthouden. De dag dat mijn moeder is geboren. Mijn moeder is vandaag 59 geworden. Deze dag is voor haar altijd al een bijzondere dag geweest, net zoals voor mijn opa en oma. Een dag om nooit te vergeten. Een datum die voor altijd onthouden blijft. Zoals iedereen bepaalde datums heeft in zijn leven die niet meer een gewone dag zijn, is dit er 1 voor ons.

Zo hebben wij als familie ook 4 juni als bijzondere datum. De dag dat mijn oma is geboren. Deze dag werd 50 jaar later nog meer bijzonder toen mijn ouders op de 50ste verjaardag van mijn oma trouwden. Nu mijn oma er niet meer is, blijft de trouwdag van mijn ouders altijd nog verbonden aan haar.

Ik weet nog goed, dat in januari 2009 mijn vader bij mij langs kwam. Ik woonde in de binnenstad van Harderwijk met 4 andere meiden. Rob en ik hadden toen 4 jaar verkering en hadden in december spontaan een huis gekocht. In april zouden we daar de sleutel van krijgen. Mijn vader, die wel vaker even langs wipte, kwam dit keer niet zomaar. Met z’n drieën zaten we aan de keuken tafel als mijn vader begint. “22 mei wordt mama 50 jaar! 22 mei valt op een vrijdag. Hoe bijzonder zou het zijn als jullie op haar 50ste verjaardag trouwen, net zo als wij op de 50ste verjaardag van oma”.

Zo spontaan als we een huis hebben gekocht, zo spontaan besloten wij om te gaan trouwen. In 4 maanden tijd was alles geregeld en ben ik, net zoals mijn moeder, getrouwd op de verjaardag van mijn moeder. In dezelfde gemeente en dezelfde kerk en met mijn moeder als getuige.

Vandaag is het geen gewone dag in mei. Vandaag is de dag dat mijn moeder geboren is. Vandaag is de dag dat ik JA tegen Robbie zei. Daarom is 22 mei niet zomaar een dag. Vandaag is het dubbel feest!

Gefeliciteerd mama !

Eén gedachte over “22 mei”

  1. Lieve dochter en schone zoon!!! Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag ! Negen jaar alweer! Vandaag deze voor ons dubbele feestdag vieren; hoe mooi is dat! En bijzonder! Neline, je hebt het mooi verwoord en ik hoop dat we dit nog vele jaren zo mogen meemaken, samen met wie ons lief is! Daar proosten we op!! 🥂
    Liefs van jullie jarige moeder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.