Bok op !!!

Ik voel het door heel mijn lijf. Daar komt die kleine bok weer. Die bok die vandaag groter en groter wordt en door m’n hele lijf gaat bokken. Hij schopt en beukt overal tegen aan. Het liefst met een aanloop of met 2 poten tegelijk en bij elke trap komt er de drang om in het echt van me af te gaan bokken. Die rotbok die mijn hele dag kan verpesten zit er soms wel een paar dagen. Ik denk in die dagen dan ook letterlijk naar alles en iedereen: “BOK OP !!!”

En dan komt manlief thuis. Ziet de stand van mijn hoofd en vraagt heel voorzichtig: “ben je ongesteld?”. Met een vernietigende blik antwoord ik: “hoezo?!”. In mijn hoofd is het dan al gebeurd. Natuurlijk geef die hormonen maar weer de schuld. Het ligt weer volledig aan mij. Maar het feit dat niemand in dit huis iets achter zijn kont opruimt, ik niet alleen even naar de wc kan of dat ik Poepbroek nummer 4 van vandaag aan het verschonen ben inclusief boze kleuter die geen tijd heeft voor een schone broek, maar wil spelen. Nee, daar kan het niet aan liggen. Of wat dacht je van al die huishoudelijke klusjes waar ik maar niet aan toe kom omdat ik de hele dag MAMAAAA hoor. Niemand die zichzelf kan vermaken en dat ze de hele dag honger hebben. Maar dan alleen in snoep, koek of ranja. Ja hallo, het is hier Van Der Valk niet !!!

Vandaag fiets ik alweer met 3 kinderen 4 keer naar school. Moet ik alweer een wasje doen, ophangen, strijken en in de kasten leggen. Vandaag weer stofzuigen, dweilen, poetsen en alweeeeeer de ramen lappen. Dat wat ik vorige week ook allemaal heb gedaan, met een muziekje en waar ik met een voldaan gevoel van heb genoten. Maar samen met mijn bok is dit niet te doen.

Op zo’n dag gaat die bok steeds harder tekeer en blijf ik maar tot 10 tellen. Ik doe echt mijn best om die lieve zorgzame moeder te blijven, maar het liefste roep ik keihard: “BOK OP!!”

Maar juist als ik dat punt bereik, gooit iedereen er een schepje boven op en dan ligt het ineens allemaal alleen aan mij en mijn hormonen. Pfffff lekker makkelijk.

Op een dag als deze kan ik maar beter vroeg m’n bed induiken en hopen dat iedereen de volgende dag mijn innerlijke bok met rust gaat laten. Maar als ik ’s nachts wakker word, nat van het zweet en kramp in m’n buik, dan weet ik dat mijn man toch gelijk had 🙈

3 gedachten over “Bok op !!!”

  1. Haha geweldig geschreven. Ik zie het helemaal voor me. Vooral al “man lief” je vraagt…..
    Een beetje herkenbaar , maar gelukkig niet zo erg😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.