Bos met haar

Het is dinsdagmiddag wij, de overblijfmoeders, zijn net klaar.
Buiten staan we nog even te kletsen over onze jongens.
Ik kijk naar haar.  Haar kleding combinatie, perfect. Haar make-up, perfect. Zelfs haar haren zitten perfect.

Op het moment dat ik dat concludeer zie ik mezelf staan. Oude afgetrapte enkellaarzen, versleten spijkerbroek die zo lekker zit, geen make-up, donkere wallen, en mijn haar, o mijn haar. Nee, Neline dit kan echt niet meer. Er moet iets gaan gebeuren en het moet meteen!
Thuis in mijn agenda kijken waar het eerste gaatje is, want laten we maar vanaf bovenaan beginnen!  “Eerst naar de kapper” zeg ik tegen mezelf.

Dankzij mijn zus heb ik nu al een aantal jaar eindelijk die ene fijne kapsalon ontdekt. Betere reclame was er dan ook niet dan dat het haar van mijn zus ineens altijd perfect zat. Die kapper moest ik ook uitproberen. Mijn moeder, dochter en neefje gaan nu ook altijd naar Kapsalon Margreet Bos.

Op woensdag zit ik bij de kapper. Deze kapsters hebben magische handen, en ze weet me steeds weer om te toveren tot een verbeterde versie van mezelf. Ik ga voor een nieuwe coupe maar daar moet eigenlijk toch ook een coupe-soleil bij. Even schuiven in mijn agenda en ik ben klaar voor de zit van 2 uur. Voor zo’n lange zit kan ik dan ook niks anders dan mezelf even helemaal over te geven aan die stoel. Voorlopig kan ik toch geen kant op. Eerst de schaar erin en er wordt een flink stuk afgeknipt. Ondertussen klets ik met mijn haarheldin over alles bij. Over haar bruiloft, mijn bedrijf en over mijn zus haar huizenjacht.
Na het bijkletsen is er nog genoeg tijd voor koffie, de roddelbladen en voor mijn ‘van alles’ gedachtes. Ik merk op dat rustig nadenken over ‘van alles’ vrij zeldzaam is geworden. Het dagelijks leven staat eigenlijk zo vol gepland dat op het moment dat het er wel tijd is; ik omval van de vermoeidheid.

Dat gedwongen niks doen bevalt me wel. Met een frisse lentelook ga ik naar huis.
Mezelf voor genomen dat ik vaker dit soort dates aan moet gaan!

2 gedachten over “Bos met haar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.