Dag huis

Al jaren waren wij aan het twijfelen, verhuizen of blijven. Bijna 10 jaar wonen we al in ons eerste huisje. Dat huis wat ons thuis is geworden. Dat huis waar wij zijn getrouwd, 3 kinderen mochten krijgen. Wat we hebben verbouwd tot ons thuis en dat precies is geworden zoals ik het 10 jaar geleden had gehoopt hoe het zou moeten worden. Dat huis wat van ons alle 5 ons thuis is. De plek, de grote ramen, het vrije uitzicht, het wijkje waar de kinderen vrij kunnen spelen. Dat huis waar ik altijd graag naar toe wil omdat ik me daar thuis voel. Een veilige basis, een warm nest om in weg te kruipen of om heerlijk naar buiten te gaan. De plek waar we rommel maken, luieren, gek doen, waar we samen zijn en kunnen ontspannen. In dit fijne huis ligt mijn hart.

Maar toch…….

We gaan er weg. Het is verkocht. We gaan straks de sleutel aan een ander geven. Wij sluiten het huis straks voor de laatste keer. Ik loop nu rond door een huis wat nu niet meer aanvoelt als mijn huis al is het nog steeds mijn thuis. Ik neem steeds wat meer afscheid van dit plekje. Een stukje van ons hart zal hier altijd blijven. Wat hebben wij toch een fijne tijd hier gehad en omdat het soms lastig is om het los te laten, kijk ik vooral uit naar ons nieuwe huis. Op elk vlak gaan we er op vooruit.
Nu zijn we samen bezig dit hoofdstuk af te sluiten. Stap voor stap zeggen we gedag.

10 jaar geleden verhuisde ik vanuit een klein kamertje naar ons eerste huis. In een uur was alles over want ja zoveel had ik nog niet aan spullen. Samen hebben wij er gebouwd om er een thuis van te maken.
Nu kost het ons dagen om het huis in te pakken.

Het is een goed moment om gedag te zeggen. We gaan naar een andere huis waarvan we meteen wisten dat het ons nieuwe huis zou worden. Het zal meteen ons thuis zijn want mijn hart neem ik mee!

Home is where the heart is

Eén gedachte over “Dag huis”

  1. Op naar een nieuw hoofdstuk in jullie leven! Een mooi stekkie voor een fijn thuis. Eerst wel even “flink aan de bak”, samen met klussers die een handje komen helpen gaat het een mooi paleisje worden; jullie nieuwe home sweet home!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.