Dag Pepperbox

Midden in Harderwijk op een plein staat lunchroom ‘De pepperbox’. Alle harderwijkers kennen dit kleine zaakje ongetwijfeld. Binnen in de Pepperbox staan maar een paar tafeltjes. Sinds 1980 is de lunchroom meerdere metamorfoses ondergaan. Een aantal jaar heb ik hier gewerkt. In de tijd met de houten vloer, de gele wanden en de gemaakte gaten in de muur. De tijd met Renate, Eric, Thibout en Willemijn en als eigenaren meneer en mevrouw Baron. De tijd van hard werken, van koffie in de ochtend met een aardbeiensoes die we zelf hadden gesneden, van lunchen op het terras, van de daghap op vrijdag en op zaterdag de preuverie, met Koninginnedag van 9:00 uur tot 2:00 uur in de nacht, van al je vaste klanten kennen, van stralend lopen met een dienblad 2 hoog gestapeld omdat het anders niet paste, van na het werk wat lekkers eten en nog op stap, van de gele parasols en de gele shirts, van de tijd dat we na sluiting de kleedjes van de tafels haalde en alle stoelen en tafels moesten stapelen en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan.

We werkten er met veel meer dan wie ik hierboven heb genoemd, over die jaren te veel om op te noemen. Dit is de plek waar ik heb geleerd echt hard te werken, klant is koning en samen ben je een team. Deze plek voelde als een thuis en ik was er dol op. Dit was de plek waar liefdes op bloeide en stelletjes samen werkte. Waar we lol hadden en stiekem slagroom op de koekjes deden. Waar we allemaal graag hard werkte, waar sommige te lang bleven hangen omdat loslaten zo lastig is.

Loslaten is vanaf nu onvermijdelijk, De pepperbox stopt. Nieuwe eigenaren, nieuwe inrichting en een nieuwe kaart. Deze keer een gigantische metamorfose, dat waar ‘De pepperbox’ misschien ook wel hard aan toen was. Gelukkig is gastvrouw Shanna o.a. gebleven en zo ook hopelijk het hart binnen deze 4 muren. Zodra de deuren geopend zijn ga ik zeker langs om het te voelen.

Al voelt het dat we al jaren geleden afscheid hebben genomen, toch is het jammer dat je gaat.

Dag lieve Pepperbox !

 

 

2 gedachten over “Dag Pepperbox”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.