De baron van Harderwijk

Gisteravond ging ik op me fiets naar mijn oude werk, nu niet op een oud barrel die je al van mijlenver hoorde aan komen. Nu op mijn mama fiets met 2 zitjes en een grote mand. Nu niet met een geel shirt, spijkerbroek en gympen aan. Nu in een jurk, panty en enkellaarsjes. Nu niet al hijgend van het harde fietsen in combinatie met roken. Nu al hijgend van het harde fietsen en de drukte van eerste nog de kinderen op bed leggen.

Vanaf buiten hoor ik al gelach en de glazen proosten. Daar is dat kleine zaakje op de markt dat voorheen  De pepperbox heette. Vanaf vandaag is het Baron eten&drinken geworden. Zodra je binnenloopt kom je in een compleet nieuwe lunchroom, alles maar dan ook alles is om gezet na de tijd van nu. Een zaakje die Harderwijk nog niet heeft. Klein en hip!
De styling is volgens de nieuwste trends. Op de 1ste verdieping kun je nu ook heerlijk zitten. Door de lampen en verlichting straalt dit zaakje. Er is ruimte en rust gecreëerd. Dit in combinatie met een nieuwe keuken, waar je kunt genieten van ambachtelijk bereide gerechten voor ontbijt, lunch en diner van streekproducten. De koffie wordt vanaf nu vers gezet. Niks wat deze nieuwe lunchroom nog tegenhoud om een succes te gaan worden.

Boven

Maar zoals ik in de blog van Dag Pepperbox  schreef was ik vooral benieuwd of het hart binnen deze 4 muren was gebleven. Bij de naam voel je al de warmte naar de geschiedenis van dit kleine zaakje. De zaak is vernoemd na de vorige eigenaar J. Baron. Door het nieuwe heen voel je meteen de warmte die er ooit al was. De stenen muren, houten stoelen met spijlen en die houten  vloer gecombineerd met tegels. Overal is over nagedacht en met liefde aangepakt. Het personeel dat zelf ongelofelijk hard heeft gewerkt om deze metamorfose mogelijk te maken, dit hadden zij niet gedaan als er geen hart was in deze zaak.

Op de markt in Harderwijk heb je nu een Baron, een Graaf en een Hertog.
Baron is de kleinste van de markt, maar het grootste in zijn naam.

Baron eten en drinken

4 gedachten over “De baron van Harderwijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.