De buurman

7 weken voor onze bruiloft hebben wij de sleutel van ons huis gekregen. Bij het kopen van een huis krijg je de buren kado. Maar na 2 jaar wonen met 4 andere meiden in 1 huis kan ik een buurman van 1.94m wel aan. De buurman woont samen met onze buurvrouw en wat een geluk dat hij fotograaf is.

Ik sta in de achtertuin als ik gebeld word met de mededeling dat onze fotograaf afzegt voor de bruiloft 4 weken voor de datum. De buurman die natuurlijk verder nooit meeluistert hoort het en komt over de schutting kijken. “Zoek je een fotograaf?” vraagt hij. En dat is het begin van onze hechte band met de buren.

Jaren vliegen voorbij en we wonen nog steeds naast elkaar. Nu zijn we beiden getrouwd, hebben we allebei kinderen en zijn beide huizen en tuinen een aardige metormafose ondergaan. En nog steeds roept de buurman nog spontaan dingen eruit. Zo ook als reactie op mijn blog Mijn jackpot “je bent mij vergeten te noemen”. Ik gaf een spontane reactie terug “nee buurman, jij bent een eigen blog waard”. En zo trouw als onze buurman is kom ik trouw deze belofte graag na.

De buurman die zijn Facebook vrienden altijd als eerste om precies 00:00 uur feliciteert. Voor de mensen om wie hij geeft staat hij altijd klaar. De buurman houdt zich aan zijn woord en als er nood aan de man is kan je altijd bij hem aankloppen. Trouwens gewoon voor een ‘ik-verveel-me’ praatje ook.

De buurman houdt van vissen, voetballen, darten, koken, bier, van gezelligheid en hij houdt van delen. Zo kunnen wij zijn visverslagen uitgebreid op Facebook lezen. Voetbalwedstrijden bekijken door zijn gemaakte foto’s. Wordt Rob geregeld uitgenodigd voor een avondje darten maar vooral zijn kookkunsten proeven. De ene keer komt er een bordje over de schutting en de andere keer komt er een appje of we zin hebben in risotto of een zelf gemaakte hamburger. Hoe vol ik soms ook al zit de kookkunsten van de buurman zijn onweerstaanbaar. We staan dan ook altijd te kwispelen als 2 kleine pups als er wat overheerlijks wordt aangeboden en straks als het de eerste zomerse avondjes aanbreken kunnen we samen weer borrelen in de voortuin. Een nadeel aan zo’n buurman is wel dat ooit verhuizen bijna onmogelijk wordt.

Je kent de uitdruk wel ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ maar nog beter is als die goede buur een fijne vriend is geworden!

4 gedachten over “De buurman”

  1. Alleraardigste kerel die buurman van jullie.
    Heb em afgelopen jaar leren kennen en als nieuwe vismaat zeer gezellig en informatie vol ervaren.
    Hij neemt altijd een lekker broodje mee dus hier heeft hij de catering ook dik voor elkaar op de boot.

  2. Alleraardigste kerel die buurman van jullie.
    Heb em afgelopen jaar leren kennen en als nieuwe vismaat zeer gezellig en informatie vol ervaren.
    Hij neemt altijd een lekker broodje mee dus hier heeft hij de catering ook dik voor elkaar op de boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.