De favoriete stek van … Marianne

De ingrediënten voor een fijne dag weg zijn (wat mij betreft):
mooie natuur + wandelschoenen + flink koud of juist erg zonnig weer + chocolademelk & tosti’s.

En waar vallen deze ingrediënten beter met elkaar te combineren dan aan de Wassenaarse Slag?
‘De Wassenaarse Slag’: een begrip in mijn leven, echter voor veel mensen relatief onbekend. 

De Wassenaarse Slag is een afgelegen strandopgang bij duingebied Meijendel. Het acht kilometer lange strand van Wassenaar is voornamelijk bekend om zijn prachtige natuurgebieden. Maar, naast natuur vind je op de Wassenaarse Slag een aantal strandtenten waar je rustig kunt genieten van lekkere gerechten en het mooie uitzicht over de Noordzee.

Samen met mijn ouders en drie zussen gingen wij toch zeker eens per twee maanden een dag naar de Wassenaarse Slag. Lekker uitwaaien, zei mijn moeder dan. We propten ons met vier meiden en een aantal barbiepoppen op de achterbank, onderweg werd een hoorspel van Pluk van de Petteflet afgespeeld en voor we het wisten waren we er… Ongeveer vanaf hotel Duinoord kon je de zee door de duinen heen zien en wie de zee het eerst zag, riep dit hard door de auto. Aangekomen bij de parkeerplaats snel de schoenen verwisselen voor laarzen/ wandelschoenen en daar gingen we: een paar kilometer ‘uitwaaien’. De wandeltocht werd steevast afgesloten met warme chocolademelk en tosti’s (met vooral veel ketchup) bij Brasserie St.-Moritz aan Zee, een brasserie met een spekgladde zwart-witte tegelvloer vol zand en een serre waarin je kon genieten van dat prachtige uitzicht over de Noordzee. Inmiddels heet deze brasserie ‘De Badmeester’, maar dezelfde gemoedelijke sfeer is er nog steeds te vinden. 
Terugkijkend op mijn jeugd zijn er eindeloos veel waardevolle momenten & ‘stekkies’, maar de bezoeken aan de Wassenaarse Slag staan op één. Ook nu ga ik op een vrije zaterdag het liefst naar de Wassenaarse Slag. Gelukkig geniet ook mijn man ervan en samen combineren we dit vaak met een bezoekje aan Den Haag of Leiden (tip: museum Voorlinden!), maar de dag is niet compleet zonder éérst een flinke wandeltocht & een bezoekje aan bovengenoemde brasserie.
Mijn herinneringen aan de Wassenaarse Slag zijn trouwens nóg mooier geworden sinds ik daar ten huwelijk gevraagd ben.

Wat is jouw favoriete stek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.