De jackpot van mijn ouders

30 april is mijn vader 60 geworden, mijn moeder is 3 jaar jonger.
Al een tijdje was er wat onrust over verhuizen of niet verhuizen. Funda werd geregeld afgezocht maar een huis waar ze beide warm van werden was er niet. Tot dat enne huis op funda verscheen. Allebei werden ze enthousiast en konden als eerste kijkers dit huis bekijken. Verliefd werden ze opslag, ze hoefde dan ook niet na te denken en hebben het gekocht.
De meeste mensen van hun leeftijd zullen een huis kopen dat wat kleiner is en zo min mogelijk onderhoud nodig heeft.

Mijn ouders niet, nee mijn ouders hebben een huis gekocht dat een stuk groter is en heel wat meer onderhoud nodig heeft. Ze hebben een KLUSHUIS gekocht. Alles maar dan ook alles moest worden aangepakt. vloer, muren, plafons, keuken, badkamer en ga maar door. De handen moesten uit de mouwen, dat hebben ze ook gedaan. Met hulp van Familie en vrienden hebben mijn ouders heel hard gewerkt.

Vorige week stond ik met mijn moeder midden in de woonkamer, overal lag nog werk en de keuken was nog niet geplaatst. Mijn moeder stond te stralen midden in het klushuis en zei ‘het voelt alsof ik de jackpot heb gewonnen’.

En nu zit ik in hun huis terwijl zij de sleutel overdacht hebben van hun oude huis, mijn oude thuis. Ik rommel wat en kijk in het rond terwijl ik wacht op de monteur van KPN. Ik denk aan het oude huis vol herinneringen, waar ik mee hielp met inpakken en nog oude briefjes en foto’s uit mijn jeugd vond, waar nog altijd mijn eigen kamer was, waar je precies wist wat waar stond, waar je naar boven liep zonder te vragen, dat huis wat altijd nog een beetje mijn thuis was. Dat oude huis weegt niet meer op tegen het geluk van me ouders, mijn moeder die in de straat woont waar ze zelf is opgegroeid.  Het woon geluk wat zij samen hebben gevonden straalt van ze af en dat vind ik fantastisch om te zien.
Oververmoeid en nog genoeg klussen die op ze ligt te wachten maar wat maakt het uit, zij hebben hun jackpot gevonden!!

3 gedachten over “De jackpot van mijn ouders”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.