K O N I N G S N A C H T 2 0 1 4

Het is 26 april 2014. De eerste Koningsnacht en dat gaan we vieren.
Neline en ik zijn al 5 jaar collega’s. We gaan steeds vaker leuke dingen doen. Ik vertel haar dat het met Koningsnacht wel eens tijd wordt dat ze meemaakt wat het is om als eerste op de vrijmarkt te lopen. We hebben er zin in om samen weer eens op stap te gaan. We plannen om op Koningsnacht de stad in te gaan. Neline is moeder en haar man wil thuis blijven. Ik ben kindloos dus voor mij is het geen probleem. Een aantal andere collega’s hebben er ook oren naar en we spreken af om bij mij thuis (lees centraal in de stad) af te spreken.

Als we er allemaal zijn doen we een drankje, kletsen we gezellig en zoeken we de oranje gekte op. We hebben een fantastische avond met elkaar en onze collega’s. We doen een soort van kroegentocht. Elke keer als we een deurtje verder gaan gaat er een collega naar huis. Uiteindelijk blijven Neline en ik samen over. Wat ons nog te wachten staat is een rondje lopen over de vrijmarkt. Dat was ons doel van deze avond.

Het is inmiddels 5.00 uur en Neline wil het nu wel met eigen ogen zien. We doen een rondje en bewonderen dat er mensen al de hele nacht op hun kleedje zitten. Er komen auto’s aan die worden uitgeladen. Mensen zijn hun kleedje aan het inrichten. Iedereen is oranje uitgedost en vrolijk. We maken gezellig een praatje met de mensen die op hun kleedje zitten. Ook proberen wij nog een prachtige pan op de kop te tikken. Helaas voor ons er wordt goed aan de regels gehouden. Verkoop start pas om 7.00 uur. Dan proberen we nog een saucijzenbroodje te kopen bij de bakker. Maar ook helaas dit lukt niet. Dan gaan we moe en voldaan richting huis. Bij Neline wacht er een kleine op haar en ik ben wel nieuwsgierig of ik een keer later thuis ben dan mijn vriend.

Om 6.00 uur liggen we dan eindelijk in ons bed. Een record voor ons allebei want zo laat is het nog nooit geworden. Om 8.30 uur wordt Neline gewekt door haar lieve dochter. Niet veel later komt bij mij de fanfare langs. Best pittig na zo’n lange nacht maar het is het waard. Allebei zijn we klaarwakker. We appen wat over en weer. Rond de klok van 11.00 uur gaat Neline met haar zus en gezin naar de stad. Daar sluit ik me bij aan. We genieten van het zonnetje, de rommelmarkt (helaas de pan is al verkocht), de leuke spelletjes, de helemaal oranje uitgedoste mensen, de muziek en het lekkere eten. Na een tijdje gaat Neline naar huis en ik sluit nog even gezellig aan bij mijn vriend. We hebben een heerlijke eerste Koningsnacht en Koningsdag gehad. We hebben alles uit deze dag gehaald wat er in zat! Een tijd om nooit te vergeten. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Nog een paar weken en dan is het weer zover.
Dit keer gaan we geen nacht doorhalen. We gaan er van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.