Moeke

Deze is voor mijn zus en mijn vriendinnen, my sisters, mijn BFF’s, voor de moeder van het schoolplein of zoals ik je noem Moeke. Want Moeke je moet weten dat tijdens het moederschap en alles wat daarbij komt kijken ik niet zonder je kan. Sommige van jullie vinden moeke een vreselijk woord terwijl de ander precies begrijpt hoe ik het bedoel en het juist grappig vinden. Maar jullie zijn voor mij wel moekes net als ik.

Ik wil je bedanken dat ik alles met je mag delen. Dat ondanks al mijn chaos, mijn over enthousiasme, mijn drukke aanwezigheid, mijn late reacties via whatsapp of soms mijn radiostilte, je mij gewoon accepteert zonder oordeel zoals ik ben. Dat je er voor me bent als er crisis is of als ik gil om WIJN. Dat je me niet altijd vertelt hoe het echt zit want ja dat weet ik zelf ook heus wel. Maar dat je toch weet om op de juiste momenten weer met me beide benen op de grond te zetten. Niet hard of openbaar maar subtiel en lief. Tenzij dat niet werkt maar dan wel recht in mijn gezicht en dan is het ook weer over.

Bij jou laat ik gerust mijn kinderen even achter. Dit komt waarschijnlijk door de eindeloze gesprekken over onze kinderen. Het analyseren voor hun gedrag en dan samen tot de conclusie komen dat het ‘gewoon’ kinderen zijn. Dat wij toch wel de leukste kinderen van deze wereld hebben.

Ik kan bij je klagen over mijn werk, man, kinderen en alles in het leven om samen er achter te komen; we hebben het zo slecht nog niet.

Ik kan ook bij je aankloppen als ik er even tussenuit moet. Voor een avondje wijn en dansen, een hapje eten of gewoon samen een kop koffie.

Je laat mij ook als ik even geen tijd heb voor mijn sociale leven, dat het dagelijks leven wordt gevuld door werk, huishouden en het moederschap.

Maar je geeft mij altijd het gevoel dat ik het zo slecht nog niet doe omdat je zelf ook laat zien dat je soms maar wat aan moekert.

Daarom is deze blog voor jou MOEKE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.