S T I L T E

Het is zaterdag en Mick is opgehaald door mijn oom, tante en nichtje voor een dagje uit naar het Nijntje museum. Maik is voetballen en ik heb 1001 ideeën maar er komt niks uit mijn handen. Even naar de markt, op de koffie bij een vriendin, taartjes bakken maar ik heb even geen zin in iets en geniet van de stilte, de fluitende vogeltjes en een voorjaarswindje die door mijn huis waait. De openslaande deuren staan open. Niet dat het super warm is ofzo. Maar na die koude week van twee weken geleden voelt een tempratuur van 13/14 graden als een warme deken.

Ik besluit om Mick zijn kleertjes te verkopen. Maak een instagram account aan en zet de kleertjes op de foto. Man wat een berg kleding kan een kind hebben. Ik besluit alleen de voorjaars/zomerkleertjes te verkopen want wie wilt er nu een winterjaskopen. Zijn kleine kleertjes bewaren we want in september verwachten we een broertje of zusje voor Mick. Wat een geluk dat wij een tweede kindje mogen krijgen. Je snapt nu ook wel dat ik even lekker niks wil doen. Een nieuwe baan vanaf 8 januari en toen bleek ik al zwanger. Best pittig want de vermoeidheid en misselijkheid sloeg in als een bom. Maar een zwangerschap is niet te plannen en wat zijn wij ontzettend dankbaar dat dit ons gegeven is. Bijna 12 weken dus als het goed is krijg ik weer wat meer energie en gaat de misselijkheid over. Vanavond gaan we naar mijn oma die op haar leeftijd nog een tweede achterkleindkind mag krijgen. Zo fijn alle leuke, blijde en enthousiaste reacties.

Nog even en dan mag ik het van de daken schreeuwen. Voor nu geniet ik nog even van de stilte.  Want deze momenten maken mij er van bewust hoe mooi het leven is.

Eén gedachte over “S T I L T E”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.