Te handig

In 1993 kochten wij ons eerste huis, een mooie 2-onder1-kap. Een unieke kans. voor een voordeliger prijs dan een normale 2-onder1-kap. Een kans die je niet snel krijgt als starter.
Een L-kamer van 10 meter. We gingen beiden in een hoek staan en dachten tjeetje wat een afstand. We waren diep onder de indruk.

We maakten er ons paleisje van. Legden onze 1e koivijver aan. In de loop der tijd kwamen er verschillende kleuren op de wand. Handig als ik was kreeg het huis verschillende metamorfoses.

Verrassing voor mn man na een weekendje vissen toen hij thuis kwam en alles veranderd was .😨😨 Hij was nog maar net huis uit of ik stapte al met een vriendin in de auto op weg naar de kwantum. 🚕🚕

Mijn zoon en dochters werden geboren en in 1998 lieten we een atelier boven op het dak bouwen. En in 2005 een uitbouw zodat een heerlijke woonkeuken werd gerealiseerd. En ook nog een prachtige veranda. En mijn man kreeg zijn door een hovenier aangelegde koivijver. Wat hebben we genoten van dit heerlijke huis. Regelmatig gaf ik als verjaardagscadeau aan de kids een metamorfose van hun slaapkamer. Die blije gezichtjes vol spanning vergeet je nooit meer😊😊

Toen kwam een droom uit. We werden uitgeloot voor een kavel. We mochten zelf weten hoe of wat we gingen bouwen. Als het maar jaren 30-stijl werd. Samen met de buren ontwierpen we een prachtige 2-onder1-kap. Ondertussen verhuisden we voor meer dan een jaar naar een andere woning.

We lieten ons 2e paleisje casco opleveren. En spendeerden heel veel uurtjes aan klussen, verven, timmeren etc.. Alles deden we met zn tweetjes. Inclusief de tuin en weer een nieuwe koivijver. Gelukkig kregen we hiervoor de nodige hulp.

En toen ging het lichtje uit en mijn accu was leeg. Ik was te handig en pakte alles aan. Gevolg een burn-out. Mijn lichaam was op.
Na een zeer moeilijke tijd ben ik weer overeind gekrabbeld. Mijn positiviteit heeft mij er bovenop geholpen. Helaas moet ik hier elke dag de gevolgen nog van ondergaan. Regelmatig heb ik de kwast nog in mijn handen. Maar zoals vroeger zal het nooit meer worden.

En dan nu ons 3e paleisje. Geheel onverwachts kwam het op ons pad. We mogen een prachtige schuurwoning laten bouwen. Op een vrijstaande kavel.

Dit keer laten we zoveel mogelijk doen door het bouwbedrijf. Ik heb mijn lesje geleerd 😊😊

In overleg met de stedenbouwkundige gaan we een vrij sobere woning neer zetten, die voor ons heel veel rust gaat uitstralen. Maar door de bewoners zal het toch een blij en stralend thuis worden.

De ontwerpen heb ik bedacht en uitgewerkt. Om rust te krijgen in mn hoofd heb ik alle ideeën opgeslagen in mn telefoon. En de nodige foto s van pinterest zijn toegevoegd.

En natuurlijk kom er weer een koivijver. Ondanks vele smeekgebeden van mijn dochter voor een zwembad. Jij hebt 3 koivijvers gehad pap, nu zijn wij aan de beurt. Helaas pap zwicht niet voor haar 😂😂

We hebben er zo’n zin in. Ook in dit 3e paleisje hopen we super veel te gaan genieten en heel oud te worden.

Maar wel met de gedachte:

je kunt nog zoveel prachtige paleisjes bouwen, maar zonder onze prins en prinsessen is elk paleis koud en kil. ❤❤❤

 

Conny Linthorst- Schut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.