Wonen in Klazienaveen

Ik ben Elke van Elke blogt  Ik ben mama van Gijs (2), juf, getrouwd met Jan en we hebben een tijdje geleden een klushuis gekocht waar we druk mee bezig zijn (ik zal je de details besparen). We wonen in het mooie Klazienaveen in Drenthe, vlakbij de Duitse grens. Dat je daar ook nog heel erg leuk kunt wonen vertel ik je vandaag.

Klazienaveen
Eerst maar eens een paar feitjes over Klazienaveen. Het dorp telt meer dan 12.000 inwoners en valt onder de gemeente Emmen. Klazienaveen was oorspronkelijk een veenkolonie. We hebben tegenwoordig 8 basisscholen, 5 supermarkten, een zwembad en een bioscoop. Oftwel, er is van alles te doen hier.

Waarom Klazienaveen?
Mijn man en ik komen beide niet uit Klazienaveen. Mijn man woonde in Emmen en ik in het pittoreske Barger-Compascuum. We zochten een iets wat groter was dan het kleine dorp waar ik uit kom maar wat kleiner was dan Emmen. Klazienaveen bleek perfect voor ons! We wonen er nu al 6 jaar met veel plezier. Wel hebben we wat wisselingen gehad in woningen maar wij gaan niet meer weg. Een tijdje gelden hebben we een kluswoning gekocht midden in het centrum. Ons droomhuisje waar we voor altijd willen blijven wonen.

Leuk aan Klazienaveen
Ik vind het erg leuk dat je in Klazienaveen de voordelen hebt van een dorp en de voordelen van stad. Zo heb je eigenlijk alle bekende winkels wel in het centrum. Je hebt een Hema, Action, Blokker, je snapt hem maar toch betaal je niks zodra je er wil gaan parkeren. Alles is goed te voet te doen, je kent de buurt maar toch kun je je eigen gang gaan. Elke zaterdag is er een markt en er worden regelmatig leuke dingen georganiseerd.

Leukste uitjes in Klazienaveen
Kom je nou een keertje in Klazienaveen of ga je er op vakantie? Dan heb ik nog wel een aantal leuke tips voor je:
– Wildlands Emmen
Niet goedkoop maar als je echt een complete dag weg wilt dan is dit een aanrader
– Griendtsveenparkje Erica
Ontzettend leuk dierenparkje wat ook nog eens gratis is.
– Natuurgebied
Er zijn meerdere natuurgebieden in de buurt. Heerlijk om er te wandelen of fietsen.

Elke Steenhuis

www.elkeblogt.net

Eén gedachte over “Wonen in Klazienaveen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.