Wonen in Leiden

Leiden. Een stad waar ik eigenlijk nooit aan had gedacht om te wonen. Ik voelde mij thuis in Breda, een stad waar ik terecht kwam door mijn studie en mijn vriend leerde kennen. Maar uiteindelijk ben ik toch sinds een jaar in Leiden beland samen met mijn vriend. Een stad waar we beiden nooit hadden gestudeerd, gewoond of regelmatig kwamen. Maar het bevalt ons eigenlijk best wel prima!

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in de omgeving van Uithoorn en Aalsmeer. Waar voor iedereen in mijn omgeving de keuze normaal was om in Amsterdam te gaan studeren ging ik naar Breda. Een super fijne en gezellige stad waar ik mij meer dan thuis voelde én kon studeren aan de Toerisme academie van Nederland: de NHTV. Na het afstuderen ging ik voor vijf maanden op reis met mijn vriend. Een fantastische keuze en een geweldige tijd! Onze avonturen hier hebben wij bijgehouden in ons blog: BM scratch the world.

Weer terug in Nederland hadden we eigenlijk in ons hoofd om terug te gaan naar de stad waar wij elkaar hebben leren kennen: Breda. Maar soms loopt het gewoon net iets anders. Om een huis te kunnen betalen eerst op zoek naar werk en dat deden we vanuit Zandvoort waar mijn schoonouders wonen. En toen vond mijn vriend een leuke baan in Amsterdam. Reizen vanuit Breda naar Amsterdam is iets te ver en zo liet we dat plan varen en gingen we op zoek naar een leuk huis in de randstad. Want Amsterdam zelf was voor ons iets te massaal en daarnaast ook niet te betalen.

En zo zochten wij ineens niet een huis in Breda maar viel ons oog al gauw op de stad Leiden. Een stad die qua grootte redelijk overeen komt met Breda. Een stad maar niet te groot, druk en een compact centrum. Bereisbaar vanaf Amsterdam. Het voldeed aan al onze eisen. En toen vonden we ook nog eens een nieuw appartement op een perfecte locatie. Hoe spannend ook om in een nieuwe stad te wonen, we maakte al gauw de keuze om het te doen.

Samen op avontuur in een nieuwe stad. En wat voor één! Het centrum van Leiden is als lopen door een museum. Maar dan gratis en in de frisse lucht. Ik blijf mijn ogen uitkijken als ik door de stad fiets of loop. Daarnaast zijn er genoeg musea, winkeltjes, restaurants en een fantastische grote markt op de zaterdag. Evenementen worden er ook regelmatig georganiseerd. Dus Leiden bevalt ons eigenlijk best wel prima!

Michelle van Zwieten
Schrijft over reizen, culturen en bestemmingen op het blog BM scratch the world. Omdat zij de stad Leiden nog druk aan het ontdekken is zal zij in de toekomst ook tips over de mooie stad Leiden delen.

www.bmscratchtheworld.com

3 gedachten over “Wonen in Leiden”

  1. Ook ik kom uit Breda. Ben er geboren, maar heb toen helaas een beslissing moeten nemen om naar Leiden te gaan, met het idee er snel weg te zijn.
    Dan kom je iemand tegen waar je verliefd op wordt, krijg samen een kindje en dan kan je toch eigenlijk niet anders dan in Leiden blijven. Leiden is nu mijn thuis. Als ik in Breda ben, in de stad, voelt t ook wel heel goed en enigzins een gevoel van heimwee, maar zodra we Leiden inrijden, ben ik thuis. Geniet van jullie wonen in Leiden😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.