Wonen in Groningen

 ‘Er gaat niets boven Groningen’, althans, geen grote stad. Wél vind je ten noorden van Groningen allerlei mooie dorpjes, landerijen en uiteraard de waddeneilanden. En dat alles op op maximaal veertig minuten rijden van de stad, zonder file!

Die rust en uitgestrektheid is waarom ik afgelopen jaar ben terug gekeerd naar Groningen. Ik studeerde in Zwolle en ben daar na mijn studie nog even blijven hangen. Maar toen ook mijn vriend afgestudeerd was, maakten we de keuze om ons te gaan settelen in de stad Groningen. Groningen; een echte studentenstad met dezelfde hippe winkels en koffietentjes als in Amsterdam en Utrecht, maar dan met nog wel een vrij tafeltje voor jou.En hoewel veel mensen denken: ‘helemaal naar Groningen?’ vind ik die twee uurtjes reizen naar Amsterdam wel meevallen. Waarschijnlijk spijt het de rasechte Groningers niet dat men Groningen ver weg vindt: ‘Blief d’r moar’. Toch vind ik het wel jammer dat men nog niet weet hoe gezellig en leuk Groningen is. Want al worden de mensen hier voor stug aangezien, Groningers zijn erg vriendelijk en altijd in voor hulp. Logistiek gezien is Grunn ook een heel prettige stad; in het centrum is alles lopend te doen en moet je iets buiten het centrum zijn? Op de fiets ben je er zo!

Ben je overtuigd of heb je nog wat argumenten nodig? Ik geef je een paar hotspots waardoor je dat weekendje Groningen gelijk vastlegt.
Ga in januari naar Groningen en bezoek het bekende muziekfestival Noorderslag, of ga juist in de zomer en laat je onderdompelen in muziek, cultuur en theater tijdens Noorderzon. Eet een vegan ontbijtje bij Anat en kijk uit op het Noorderplantsoen. Beklim de Martinitoren. Ga op stap en verbaas je over het feit dat de kroegen hier geen sluitingstijd kennen. Loop vanuit het centrum naar de Westerhaven en bekijk de grote zeilschepen met de historische pakhuizen op de achtergrond. En ben je moe van al het stadse? Loop dan een rondje in de Prinsentuin en geniet van de rust.

Tot in Groningen!

Henrieke Schuiling
@henriekeschuiling

Oh cosy craft

Eén gedachte over “Wonen in Groningen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.